Distribusjon

VI ER NORDENS LEDENDE FILMDISTRIBUTØR

SF Studios er den ledende distributøren av film og tv-serier i de nordiske landene. Vi tilbyr rettighetshaverne det mest komplette distribusjonsnettverket på det nordiske markedet med  veletablert samarbeid med kinoer i fire land, samt tv og   hjemmeunderholdningsplattformer.

Ekspertisen vår ligger i å finne, markedsføre og distribuere kvalitativ film- og tv-produksjoner som har stor mulighet for å oppnå et bredt publikum i de nordiske landene. Samtidig som vi hele tiden arbeider med å utvide horisonten vår, er våre sterkeste områder lokale produksjoner, internasjonal film og underholdning for barn.

DISTRIBUSJON AV NORDISKE PRODUKSJONER

Vi har lang erfaring med å finne prosjekt fra uavhengige filmprodusenter med stort potensial for å nå ut til det nordiske publikummet.

For å tilfredsstille markedets etterspørsel etter kvalitetsmessig gode lokale produksjoner har vi nært samarbeid og distribusjonsavtaler med noen av Nordens mest suksessrike produksjonsselskaper. Det gjør at vi kan delta i hele prosessen fra finansiering og utvikling til premiere - noe som er en viktig del av strategien vår.

 

NORDISK SAMARBEID

SF Studios har samarbeidsavtale med noen av de mest suksessrike produksjonsselskapene i Norden, som FLX i Sverige, der SF Studios er majoritetseier siden 2019; Creative Alliance og Fridthjof Film i Danmark; Yellow Film & TV, Helsinki Filmi and Cinematics i Finland; Cinenord og Amacord / Oslo Pictures i Norge og Miso Film i alle nordiske markeder. SF Studios kjøpte også det norske produksjonsselskapet Paradox 2018 og har tidligere vært partner i de norske produksjonsselskapene Filmkameratene og Motion Blur.

 

INTERNASJONALT SALG

SF Studios International Sales markedsfører og selger filmer og tv-produksjoner i ulike formater, sjangere og målgrupper til alle media, både fysiske og digitale, utenfor de nordiske landene.

Vi har et sterkt nærvær på store, internasjonale film- og tv-markeder og festivaler, som EFM, Marché du Film, TIFF, MipCOM, AFM, Busan IFF, NNF i Göteborg og NFM i Haugesund. Dessuten foretar vi målrettede salgsturer rundt i hele verden.

INTERNASJONAL FILM

I årenes løp har vi håndplukket mange internasjonale filmer fra det uavhengige markedet som siden har slått godt an hos publikum lokalt og fått gode kritikker overalt. Mange av disse er blitt tildelt prestisjefylte, globale filmpriser.

Vi sørger rett og slett for at de rette internasjonale produksjonene når det rette nordiske publikummet til rett tid og via rett medieplattform.

For å utvide horisonten vår ytterligere inngikk vi i 2014 en avtale med den franske produsenten og distributøren StudioCanal. Selskapets sterke merkenavn, spennende tilbud og ambisiøse produksjonsavdeling er et forbilde for hvordan vi selv ønsker å arbeide i framtiden. Vår distribusjonsavtale innebærer at vi kommer til å distribuere StudioCanals filmer på det nordiske markedet.

I 2015 inngikk vi også en distribusjonsavtale med det USA-baserte studioet STX Entertainment. STX ble grunnlagt i 2014 og er et av Hollywoods mest interessante studioselskaper. De produserer og distribuerer kommersielt materiale av høy kvalitet både for tradisjonelle og digitale plattformer. 

GIGANTENE "THE MAJOR STUDIOS"

SF Studios samarbeider med store amerikanske filmselskaper Warner Bros, Metro-Goldwyn-Mayer og Sony om distribusjon til kinoer, hjemmeunderholdning og digitale strømmetjenester i alle nordiske land.

HJEMMEUNDERHOLDNING

SF Studios Home Entertainment handler med nordiske rettigheter for internasjonale og lokale tv-produksjoner. Med å samarbeide tett med produsenter og distributører bygger vi sammen opp popularitet for de merkevarene vi arbeider med.

Hjemmeunderholdning består av abonnementsbaserte strømmetjenester (SVOD), digital leiefilm (TVOD), digital kjøpefilm (EST), DVD, Blu-ray og alle framtidige formater som kan  tenkes å dukke opp på markedet.

Hovedfokuset vårt ligger på serier av høy kvalitet i sjangerene drama, fantasy, komedie,  samt kriminalserier og dokumentarer.

BARNAS ENTERTAINMENT

SF Studios har lenge hatt et kvalitetsstempel når det gjelder underholdning for barn, der vi er velkjente både som produsenter og distributører.

I dag bruker vi vår enorme erfaring om barneunderholdning for å sørge for at produktene våre når den nye generasjonen unge, nordiske seere. For ytterligere å kunne nå våre mål lanserte vi i 2016 SF Kids Play, en ny abonnementsbasert strømmetjeneste (SVOD)  bare for barn.